nyhet av

Var med och rädda barns liv

Mamma med barn. Foto: ©UNICEF/ Nangyo.

Genom att lägga på 10 kronor när du handlar hos Gina Tricot, IKEA och Team Sportia i jul, kan du hjälpa UNICEF vaccinera barn mot polio. Året har kantats av konflikter och katastrofer och barnen drabbas värst. Vi kämpar för att ge dem vad behöver för att överleva, som vaccin mot farliga sjukdomar.

Året har kantats av konflikter och katastrofer. Sjukdomar kan spridas snabbt i de drabbade länderna och nu riskerar miljontals barn att smittas. Ett av de största hoten är polio.

Flickan på bilden heter Hanan Haroun och bor i Tchad. Hon är ett år och har precis fått sitt livsviktiga poliovaccin. Hennes mamma Idéta är mycket glad över att dottern fått ta del av den nationella vaccinationskampanjen som UNICEF stöttar.

UNICEF ser till att barn över hela världen får livsviktigt skydd mot farliga sjukdomar som polio. I jul samarbetar vi med Gina Tricot, IKEA och Team Sportia i butiker över hela Sverige. Genom att lägga på 10 kronor på ditt köp i butik kan du vara med och rädda barns liv. 10 kronor räcker till att ge två barn fullgott skydd mot polio.

Köp julklappar som räddar barns liv i UNICEFs gåvoshop. Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest, som barn i konflikter och katastrofer. Du får fina gåvobevis att lägga under granen.

Taggar

Bistånd & utveckling Hälsa