nyhet av Svenska FN-förbundet

”Jag tar med mig en ökad förståelse för de globala målen och FN”

Lowe är en av våra ambassadörer för Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Lowe är en flitig föreläsare och har nått ut till flera hundra gymnasieelever under sin tid som ambassadör. Just nu läser han Globala studier vid Göteborgs Universitet samtidigt som han är aktiv som ungdomsansvarig i Göteborgs FN-förening. Vi ringde Lowe för att se vad han har att säga om ambassadörsskapet.

Lowe, vad har varit det bästa med att vara ambassadör?

– Jag kan nog inte bara säga en sak som har varit bäst utan jag skulle säga att tre saker har varit det bästa med ambassadörskapet. Nummer ett är att det är roligt att ha fått träffa så många människor, både andra ambassadörer, FN-föreningar och de elever jag har mött när jag har föreläst. Det andra är att jag har fått lära mig så otroligt mycket under tiden som ambassadör. Det tredje och sista är allt jag har lyckats genomföra. Jag har föreläst för över 100 elever åt gången och vänt ut och in på målen tillsammans med dem och gett dem redskap för att analysera utvecklingsagendan.

Vad tar du med dig ifrån din tid som ambassadör?

– En ökad förståelse för de globala målen och FN och en ökad tro på FN och de globala målen, men även en kritik mot densamma. Vetskapen om att det inte är perfekt men det är det enda vi har. Dessutom tar jag med mig mycket praktiska redskap och erfarenhet om hur man faktiskt når ut med information.

Har du något tips till de nya ambassadörerna?

– Samarbeta med din lokala FN-förening eller andra föreningar och skicka hellre ut för många förfrågningar än för få, folk tenderar att vara ganska dåliga på att svara. Och ordnar ni evenemang får ni vara beredda på att ni ibland misslyckas, och det får vara ok.

Vad vill du göra i framtiden med ditt engagemang?

– Jag kommer fortsätta att vara engagerad i Göteborgs FN-förening, och om jag flyttar kommer jag engagera mig i den lokala FN-föreningen där. Jag kommer fortsätta driva frågor kring de globala målen och FN med hjälp av den kunskap jag har fått under som ambassadör på nya arenor.

Taggar

Bistånd & utveckling