nyhet av Amnesty International

Alicia Keys och rörelsen för urfolks rättigheter i Kanada får pris

Artisten Alicia Keys var med på den stora demonstrationen för kvinnors rättigheter - Women's March - i Washington, D.C., 21 januari 2017.

Den globalt kända musikern och aktivisten Alicia Keys samt den inspirerande rörelsen för urfolks rättigheter i Kanada hedras med Amnesty Internationals Ambassador of Conscience Award 2017, meddelar Amnesty International idag.

Priset kommer att presenteras officiellt vid en ceremoni den 27 maj i Montreal, Kanada.

Rörelsen för urfolks rättigheter i Kanada har tappert kämpat mot diskriminering och kämpar för att garantera säkerhet och välbefinnande hos urfolksfamiljer och samhällen. Sex personer som representerar styrkan och mångfalden i rörelsen kommer att ta emot priset vid ceremonin. Dessa är Cindy Blackstock, Delilah Saunders, Melanie Morrison, Senator Murray Sinclair, Melissa Mollen Dupuis och Widia Larivière.

- Ambassador of Conscience Award är Amnesty Internationals högsta utmärkelse som uppmärksammar personer eller initiativ som har visat enastående ledarskap och mod i kampen för mänskliga rättigheter, säger Salil Shetty, Amnesty Internationals generalsekreterare.

- Både Alicia Keys och rörelsen för urfolks rättigheter i Kanada har på sitt eget sätt gjort inspirerande och meningsfulla insatser för att främja mänskliga rättigheter och skapa större möjligheter för framtida generationer. Det avgörande är att de påminner oss om att aldrig underskatta hur långt passion och kreativitet kan ta oss i kampen mot orättvisa.

Taggar

Mänskliga rättigheter