Du hittar det senaste om globala frågor här. Använd filtret för att sortera listan efter dina intressen!

nyhet

Det är ett svek att inte agera

Internationella insatser för att skydda civilbefolkningen i Centralafrikanska republiken har misslyckats totalt. Vi uppmanar nu FN:s säkerhetsråd och givarländer att göra allt för att få till stånd ett omedelbart stopp på de fruktansvärda övergreppen, liks
20 feb 2014 av Läkare Utan Gränser
nyhet

360 miljoner till svenskt fackligt bistånd

LO-TCO Biståndsnämnd har tecknat ett nytt ramavtal med Sida. Drygt 360 miljoner av det svenska biståndet kommer i och med detta användas för att stärka fackliga organisationer i Afrika, Asien, Latinamerika, östra Europa och Balkan.
18 feb 2014 av Union to Union
nyhet

Ryssland: Pussy Riotmedlemmar gripna

Tillslagen mot aktivister fortsätter i Sotji, varje dag kommer nya uppgifter. Nu senast har nio personer gripits, bland dem de två medlemmarna i Pussy Riot, Nadja Tolokonnikova och Marija Aljochina, som tidigare suttit fängslade för sina protester mot Puti
18 feb 2014 av Amnesty International
nyhet

Kvinna till Kvinna får pris för arbete med kvinnors säkerhet

Den 18 februari tar Kvinna till Kvinna emot 2013 års FUF-pris för vårt arbete med att förbättra kvinnors säkerhet och levnadsvillkor. Annika Törnqvist, biståndschef på Kvinna till Kvinna, förklarar i en intervju vad som är speciellt med Kvinna till Kvinnas
18 feb 2014 av Kvinna till Kvinna
nyhet

"Jag kan inte bara titta på"

18 feb 2014 av Läkarmissionen
nyhet

FN:s säkerhetsråd måste agera mot brott mot mänskligheten

Förenta Nationernas säkerhetsråd måste öka trycket på Nordkorea och kräva att de förbättrar den fruktansvärda människorättssituationen i landet. Det säger Amnesty International efter att FN släppt en fördömande rapport.
17 feb 2014 av Amnesty International
nyhet

Liten men högljudd grupp driver abortmotståndet

Sverige måste stå upp för sin abortlag. Det är lätt att tro att slaget en gång för alla är vunnet men så är inte fallet, skriver RFSU:s Kristina Ljungros.
17 feb 2014 av RFSU - Riksförbundet för sexuell upplysning
nyhet

Irakiska aktivister lyfter kvinnors villkor i Genève

Vi nås ständigt av rapporter om ökat våld i Irak, med bombningar och dödliga attacker riktade mot civila. Men mitt i allt våld finns också människor som kämpar för fred och mänskliga rättigheter.
14 feb 2014 av Kvinna till Kvinna
nyhet

Fondspara och låt hjärtat vara med

Om du väljer att spara i en hållbarhetsfond tar företagen ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. We Effect har fått drygt 120 000 kr till sin verksamhet tack vare Swedbanks Humanfond.
14 feb 2014 av We Effect
nyhet

Ris till alla hjärtans rosor

Med sin kortfilm om rosproduktionen i Ecuador och dess konsekvenser hoppas Charlotta Nääs, Lars Thyresson och Maria Wallin att svenska folket tänker en vända till kring behovet av rosor.
14 feb 2014 av Latinamerikagrupperna
Annons